середу, 24 жовтня 2012 р.

Як вишивати бісером


Як вишивати бісером

Як вишивати бісером
Вишивка бісером - дуже древній вид прикладного мистецтва. Він існував ще за часів будівництва єгипетських пірамід і дійшов до наших днів, правда, в трохи зміненому вигляді. Навчитися вишивати бісером нескладно, а виходять просто чудові речі.

Інструкція

  1. Визначтеся, що саме ви хочете вишивати. Починайте краще з невеликих схем. Для першої роботи придбайте готовий набір - вам не доведеться мучитися з підбором бісеру за кольорами та розмірами, у вас відразу буде і схема, і канва, і бісер. Принаймні, якщо ви збираєтеся вишивати на канві, це ідеальний варіант.
  2. Вставте канву в п'яльці. Закріпіть нитку на канві непомітними стібками в тому місці, звідки збираєтеся почати вишивати. Краще зробити це зверху, з лівого кута. Виведіть нитку назовні через одне з отворів, надіньте бисерину і Протягніть голку в отвір по діагоналі, як зробили б при вишивці хрестом. Точно так само продовжуйте пришивати по одній бісеріне далі, керуючись схемою.
  3. Пробуйте інші техніки вишивки. Вишивати бісером можна не тільки по канві. Якщо вам потрібно розшити бісером велику поверхню, а на тканині дуже маленькі осередки, спробуйте пришивати бісерні нитки. Для цього на нитки нанизайте бісеріни по довжині вишивки і прикріпіть її до тканини з двох сторін. Тепер починайте робити маленькі стежки між бісеринками, як би пришиваючи бісерну нитку до тканини. 
    Розшивати щільну тканину можна так само, як і канву. Одягайте на нитку по одній бісеріне і пришивайте одну за одною. Звичайно, в цьому випадку вишивка вийде не такий рівною, як по канві.

Зверніть увагу

Використовуйте для вишивки спеціальні бісерні голки і якісні шовкові нитки. Інші голки можуть не підійти за розміром - деякі бісеринки будуть застрявати і ламатися, а шовкові нитки міцні, і бісеріни легко по ним ковзають.

Корисні поради

Для бісерної вишивки можна знайти безліч варіантів застосування. Можна просто вишивати картинки, вставляти їх в рамки і використовувати їх для прикраси інтер'єру. Можна прикрасити такий вишивкою футболку, сумку, шкатулку, футляр для окулярів або чохол для мобільного телефону - варіантів просто безліч.

Немає коментарів:

Дописати коментар